Vloer egaliseren

Vloer egaliseren

Waarom egaliseren?
Om een nieuwe vloerbedekking te kunnen plaatsen is uw vloer egaliseren een absolute noodzaak. Want u kunt nog zo’n dure topvloer kopen; als die op een ondervloer komt te liggen die niet goed vlak is, dan zult u dit altijd zien terugkomen op de topvloer. Dat is jammer als u veel geld hebt uitgegeven aan een mooie en kwalitatieve vloer.

Werkwijze 
Ter voorbereiding van het egaliseren worden eerst de gaten en/of sleuven in ondervloer gedicht. Daarna bregen we een hechtprimer aan. Nu kan het egaliseren beginnen. De egaline heeft een korte verwerkingstijd, dus werken we altijd met twee personen. De mortel wordt in banen over de ondervloer gegoten met een een pomp. Direct daarna gaan we na rollen met een prikroller om er voor te zorgen dat de luchtbellen uit de mortel kunnen ontsnappen.

€ op aanvraag

Vloer verwijderen

Het verwijderen van de oude vloer
Wilt u graag een nieuwe vloer of gaat u binnenkort verhuizen en dient u uw woning op te leveren zonder vloer? Dan is het verstandig om uw vloer te laten verwijderen door een specialist. Dit zorgt namelijk voor de minste schade aan de ondervloer en/of muren.

Kosten
Welke kosten je betaalt voor het laten verwijderen van een vloer is afhankelijk van een aantal zaken. Uiteraard speelt het aantal vierkante meters mee, maar de prijs is vooral afhankelijk van het soort vloerbedekking. Een tapijt is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger te verwijderen dan een zandcement dekvloer. Dit merk je daarom ook direct in de kosten.

€ op aanvraag

Vloer leggen

Het leggen van de vloer
Nu de ondervloer gereed is, is het tijd voor het echte werk: de vloer leggen. Er zijn ontzettend veel verschillende opties voor vloer leggen. Dat zorgt ook voor een grote variëteit in prijzen. Het is namelijk nogal een verschil of je bijvoorbeeld een tegelvloer wilt leggen of pvc wilt leggen.

€ op aanvraag