Stukadoren

Traditioneel stucwerk

Glad pleisterwerk
Tegenwoordig zijn strakke muren en plafonds erg in de mode. Lijkt het u mooi om strakke muren en plafonds te hebben? Dan kiest u voor glad pleisterwerk. De gladde muren en plafonds creëren een modern uiterlijk. Door de gladde muren en plafonds lijkt de ruimte ook groter te zijn, dit is een van de redenen waarom het tegenwoordig zo populair is.

De voordelen van glad pleisterwerk :

 • Bij beschadigingen van het stucwerk is het gladde pleisterwerk goed te herstellen
 • De strakke uitstraling van pleisterwerk is modern
 • Glad stucwerk is hygiënisch

€19,95 per m2

Fijn schuurwerk

Wat is fijn schuurwerk?
Fijn schuurwerk is een afwerking welke meestal op het plafond wordt aangebracht. Met een fijn schuurwerk plafond creëert u een rustieke en stijlvolle uitstraling, en haalt u iets bijzonders in huis. We creëren met behulp van een sponsspaan de decoratieve, zanderige cirkelvormen. Deze zichtbare “slagen” in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk wat in elk interieur past.

Schuurwerk ideaal voor in de badkamer
Het gipsachtige karakter van schuurwerk regelt de vochthuishouding in de ruimte op een goede manier. Schuurwerk heeft als eigenschap vocht op te nemen en af te geven, en is daarom zeer geschikt als plafond in de badkamer.

De voordelen van een schuurwerk plafond :

 • Geeft een speels, wolkachtig effect met een uitstraling dat verandert door de lichtinval.
 • Hoeft nadien niet meer gesausd te worden
 • Bij uitstek geschikt voor in de badkamer

€21,95 per m2

Sierpleister

Spachtelputz
Spachtelputz is een modernere sierpleister die verkrijgbaar is in meerdere kleuren en ook korreldiktes, wat de grofheid van de structuur bepaalt. Het is een sierpleister die kunsthars gebonden is. De pleister wordt in één laag aangebracht met een dikte die afhankelijk is van de gekozen korreldikte, variërend van 0,5 tot 2,5mm.

Rustiekputz
Rustiekputz heeft een iets grovere en meer opvallende structuur dan spachtelputz.

Granol
Granol heeft een nog grovere structuur dan rustiekputz en spachtelputz. Granol kan door zijn structuur op verschillende manieren worden aangebracht. Zo kan er bijvoorbeeld een “boomschors” of “waaierpatroon” in worden verwerkt.

Metallic
Metallic is een wandstyling die in elk interieur toepasbaar is. Ideaal als aandachttrekker in bijvoorbeeld de woonkamer achter de tv, maar ook in de hal of één wand in de slaapkamer. Het is een decoratieve toepassing waarbij glinstering te zien is in het licht. In zowel kleinere als grotere ruimtes zoals kantoor, restaurant, vergaderzaal en entree/hal geeft het een schitterend effect, dat een wand tot leven doet komen.

Ondergrond
Sierpleister kan alleen aangebracht worden op een vlakke ondergrond. Mogelijk moeten uw muren eerst nog nog behangklaar gestukadoord worden alvorens deze afgewerkt kunnen worden met sierpleister.

De voordelen van sierpleister :

 • In allerlei kleuren aan te brengen, ook metallic en glitter effecten mogelijk.
 • Spachtelputz is ook geschikt voor buitengevels
 • Boen en stootvast

€21,95 per m2

Stone Age: Unieke Betonstuc

Eigentijds, puur en tijdloos. Dat zijn de betonstuc producten van Stone Age.

Basebeton
Dé kant en klare alleskunner. Geschikt voor vloeren, wanden en meubels en leverbaar in heel veel kleuren.

De voordelen van Basebeton :

 • Industriële robuuste betonlook
 • Geschikt voor wand en vloer
 • Vochtwerend, ook geschikt voor badkamer en keuken
 • Leverbaar in standaard-, RAL- en NCS-kleuren

Stuccopuro
Dé decoratieve betonlook wandafwerking! Stuccopuro is een minerale en kunststof gebonden binnen pleister welke een matte betonlook uitstraling geeft.

De voordelen van Stuccopuro :

 • Poederig betonlook effect
 • Geschikt als decoratieve wandafwerking
 • Leverbaar in 60 natuurlijke tinten

€94,95 per m2

€64,95 per m2

Spackspuitwerk

Met spackspuitwerk geeft u heel uw woning of pand snel en goedkoop een nette uitstraling.

Wat is spackspuitwerk
Spackspuiten is een afwerking die standaard op de meeste plafonds in nieuwbouwwoningen wordt gespoten. De structuur betreft een fijne korrel die met een spackspuitmachine wordt aangebracht.

Spackspuitwerk, één van de voordeligste vormen van stucwerk
Het is een snelle, eenvoudige, en fraaie oplossing om wanden en plafonds van een fris uiterlijk te voorzien. Daarnaast is er geen verdere afwerking zoals sauzen meer nodig, de verf wordt namelijk direct gemengd met het spuitgips.

Kleurmogelijkheden
Door direct de juiste kleur te kiezen, hoeft u later niet nog eens te schilderen. Dat bespaard natuurlijk veel tijd. De kleuren die u kunt kiezen zijn alle RAL en NCS kleuren.

Afdekken en afplakken
Bij spackspuiten ontstaat er spuitnevel en daarom is het belangrijk dat alle meubilair, deuren en ramen goed worden afgedekt. Wanneer dit niet gedaan wordt, zullen de niet afgeplakte delen ook geraakt worden door de nevel. Door middel van plastic worden uw ramen dichtgeplakt, en ook de vloer wordt afgedekt zodat alles na het spackspuiten schoon achter gelaten kan worden.
Na het aanbrengen moet de spack ongeveer 2 tot 3 dagen drogen. Hierna kunnen de ruimtes in gebruik genomen worden.

Ondergronden
Niet alle ondergronden zijn geschikt om te spackspuiten, deze dienen namelijk vrij vlak te zijn. Waar u rekening mee moet houden is dat de spacklaag vrij dun wordt aangebracht en er niet mee uitgevlakt kan worden.

De voordelen van spackspuitwerk :

 • Snel aangebracht
 • Hoeft niet meer geschilderd
 • Relatief goedkoop

€9,95 per m2

Raapwerk

Wat is raapwerk?
Met raapwerk wordt er materiaal in dikke lagen opgebracht en daarna uitgevlakt om zo bijvoorbeeld scheve muren en plafonds weer recht te maken. Raapwerk wordt ook vaak toegepast bij verbouwingen waar veel is gesloopt. Maar ook bij het plaatsen van een nieuwe keuken, badkamer of toilet omdat deze ruimtes waterpas en haaks opgeleverd moeten worden. Het wordt ook toegepast op buitengevels, gemetselde muren en voor een gladde afwerking van haarden en schouwen. Raapwerk levert een gladde ondergrond op voor diverse soorten afwerkingen. Voorbeelden hiervan zijn latex, sierpleister, behang, etc. Het resultaat is dat uw wanden en plafonds weer vlak, waterpas en haaks zijn.

Raapwerk wordt vooral toegepast bij de volgende zaken :

 • Bij het vervangen van uw keuken
 • Bij het verwijderen van een tegelmuur, er ontstaan dan regelmatig grove beschadigingen
 • Om rondingen te creëren zoals bij een openhaard of een trap

Vanaf €22,95 per m2